نشست علمی- پژوهشی با موضوع «هوش مصنوعی- ریشه یابی و کارآرایی آن»  با حضور آقای حمید حاجی اسماعیلی- کارشناس رسانه در  استان یزد- ، اساتید و طلاب مدرسه برگزار شد.

حاجی اسماعیلی برای آشنایی شرکت کنندگان به نرم افزار هوش مصنوعی بحث مقدماتی آن را مطرح کرد و در ترجمه این واژه گفت:

 واژهartificiah به زبان فارسی چند معنا شده است از جمله : مصنوعی، ساختگی، عملی، بدلی و عاریه(امانتی) و واژهintelijense به معانی هوش، زیرکی، پرهیزکار، روح پاک ، دانشمند یا دانش دانشمند ترجمه فارسی شده است. با بررسی این ترجمه ها متوجه می شویم  هدف ساختن  این نرم افزار ، جایگزینی آن با انسان است که زیرک و هوشمند و پاک و دانشمند بوده؛ اما همه اش ساختگی باشد و  و با دانستن معانی این اصطلاح به اهداف شوم سازندگان می توان دست پیدا کرد.

ایشان ادامه داد: در سال 1940 بعد از یکسری مباحث ریاضی بحث هوش مصنوعی مطرح شد  و استعمار در پشت صحنه حاضر شد، خواستند یک چیزی شبیه مغز انسان بسازند که موفق نشدند و به این نتیجه رسیدند حکمرانی آنها شکل نگرفته است ؛ سپس هفت غول سرمایه دار صهیونیستی در عرصه های مختلف وارد صحنه شدند. ورود این هفت غول  در صحنه، حتما برای آنها منفعتهای مالی زیادی داشته که سرمایه های خود را وارد صحنه کردند. پس باید در استفاده این نرم افزار هوشیار بود.

استاد سه شاخه برای هوش مصنوعی بیان کرد: شبکه عصبی، سیستم استدلال های فازی و الگوریتم. شبکه عصبی همان پرژوه ساختن مغز انسان است که موفق نشدند. الگوریتم هم پرژوه ساختن فراتر از مغز انسان ساختن بود که آن هم موفق نشدند؛ اما در بخش سیستم استدلال های فازی که در بخش ماشینی کردن ادوات مثل ادوات کشاورزی و … است موفق شدند و ایران در رتبه 15 قرار دارد که حضرت آقا فرمودند که باید تا چد سال دیگه باید در رتبه دهم قرار بگیریم و دانشمندان کشورمان در این زمینه موفقیتهای خوبی را کسب کرده اند.

آقای حاجی اسماعیلی در پایان جلسه به معرفی کشورهایی که رتبه های اول تا چهاردهم بود پرداخت و وضعیت آن ها را توضیح داد و به پیشرفت های خوب ایران در این زمینه پرداخت و مشکل را دخالت برخی کشورها بر سر راه ایران دانست.

 


موضوعات: رسانه, پژوهش
   یکشنبه 2 مهر 1402نظر دهید »

در نگارش رسانه باید فرئچون گفتگوی دوطرفه صورت می گیرد حتما متانت را رعایت کند.

مخاطب را به تفکر وا دارد و جمع بندی از مطالب خود داشته باشد

شروع نگارش او باید به گونه ای باشد که مخاطب بقیه مطالب را هم خواسته باشد بخواند.

مسئله مورد نظر جامعه را مورد بررسی قرار دهد.

 


موضوعات: رسانه
   شنبه 13 مهر 1398نظر دهید »